Pas goed op met het verwijderen van antifouling. Antifouling is erg giftig. Draag dus altijd een mondkapje, veiligheidsbril en handschoenen.
Vraag via ons platform meerdere offertes aan bij antifouling-specialisten
Waarom antifouling verwijderen?
Loszittende stukken antifouling en aangroei dienen altijd verwijderd te worden. Ook moet eens in de zoveel tijd de romp worden kaal worden gemaakt om te veel lagen antifouling op elkaar te voorkomen.Als de boot op de kant staat moet eerst alle aangroei verwijdert worden. Dit kan het beste gedaan worden met een hoge drukspuit. Loszittende antifouling kan worden verwijderd met een verfschraper. Let op de veiligheidsvoorschriften!
Om de voorkomen dat er zich te veel lagen antifouling opbouwen moet het onderwaterschip om de paar jaar worden kaalgehaald. Droog schuren, ook met stofafzuiging, is ernstig af te raden vanwege het giftige karakter van de antifouling, slecht voor het milieu en de gezondheid. De beste manier voor de de-het-zelver is een chemische afbijtmiddel voor antifouling, te verkrijgen bij een watersportwinkel of jachtwerf. Het aanbrengen van een afbijtmiddel is ook vakwerk. Overweeg daarom om die klus uit te besteden bij een vakman over.
Meet voordat je begint de afstand tussen de boordrand en de waterlijn op met tussenruimten van ongeveer een meter. Deze informatie heb je nodig als je voor het schilderen de waterlijn weer wilt aanbrengen. Er zijn twee soorten primer voor antifouling. Gewone antifoulingprimers werken goed maar, een epoxyprimer geeft een betere hechting en beschermt bovendien enigszins tegen osmose. Maar kijk goed of de romp niet al osmose heeft, voordat je de epoxyprimer erop zet. Lees meer over het aanbrengen van antifouling of plaats een offerte-aanvraag.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.